dijous, 26 de novembre del 2009

24. PSOE i CiU: els aïllem o ens hi aliem?

L’editorial conjunt dels 12 diaris més llegits, la majoria controlats pel PSOE català o CiU, escenifica fins a quin punt l’autonomisme es troba contra l’espasa i la paret.
El text és subscribible en molts punts. Hi ha un paràgraf interessant que comença amb: “Hi ha un creixent atipament per haver de suportar la mirada irada dels que continuen percebent la identitat catalana com el defecte …”. Els exemples que detalla després semblen un argumentari independentista.

El segon tripartit va nèixer amb la voluntat de desactivar el debat identitari. Ha fracassat. El PSOE català i CiU duen 3 dècades defensant un impossible estat plurinacional. Han fracassat. El PSOE català s’ha oposat a les consultes independentistes. El dia 13 se’n fan 160. L’autonomisme fracassa, l’independentisme avança.
El PSOE català va negar-se a assistir a les manifestacions de 2006 i 2007. Ara ens demana una Solidaritat Catalana per salvar un estatut que castra el del 30 de setembre. El que va aprovar el nostre parlament. El que Zapatero va comprometre’s amb l’ “Apoyaré el estatuto que apruebe el Parlament”. L’estatut que defensen és el que Mas va pactar a traïció, el que Guerra va pulir amb el seu ribot no deixant ni la meitat de l’articulat.

Els independentistes tenim una difícil disjuntiva:
- Aïllem els autonomistes i tornem a fer com el 2006 restant al costat del PP?
- o recolzem un autonomisme cada vegada més desacreditat?.

Continuarà.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada