dimarts, 3 de novembre del 2009

6. 7 de Novembre 2009: "350 anys de resistència" (2)

Com a continuació de l'apunt sobre la commemoració del tractat dels Pirineus s'han anat fent públics més actes:
- ERC celebrarà el seu consell nacional a Perpinyà el mateix dia 7 de novembre. És un encert molt gran aquesta convocatòria i servirà per enfortir el pes de la manifestació posterior. A més el partit repartirà de franc senyeres a la població de Perpinyà el dia 6 al local del partit (11, carrer de les fàbriques grans) de 10 a 18 hores. Tanmateix ERC ha convocat un acte a Vilafranca de Conflent el dia 8 de novembre per recordar la conjura de Vilafranca (1674) amb una xerrada amb l'historiador Enric Pujol i l'escriptor Joan-Daniel Beszonoff, la col.locació d'una placa i un concert musical.
- CDC també s'ha adherit als actes del dia 7 i també ha convocat un acte pel dia 8 on commemorarà el tractat. Es farà a Sant Llorenç de Cerdans i consistirà d'un acte, dinar i sardanes. CDC ha batejat l'acte com "Aplec dels Angelets" referint-se a la guerrilla que va mantenir la flama de la resistència francesa posteriorment a l'amputació del país. Finalment la JNC ha anunciat la presentació d'una secció nord-catalana el proper 7 de novembre. Seria una gran notícia si es confirmés doncs diversos intents en el mateix sentit no han estat reeixits.
- La Federació ha editat un llibret de 28 planes on s'explica que va passar el 1659 de forma divulgativa per grans i petits. Costa 2 € però hi ha descomptes per entitats que el comprin a partir de 20 unitats.
- El Casal Jaume I de Perpinyà organitza la 4ª nit del 7N on entregarà els premis Josep de Trinxeria (en record del resistent català) i Josep de Segarra (destacat anti-català). Es farà la nit del 6 a 23, Avinguda del Liceu..
- L'entitat
Parlem Català de Sant Llorenç de la Salanca també ha convocat un acte a Torrelles per commemorar el tractat.
-Per primera vegada es realitzarà una fira d'entitats similar a la que es fa a Barcelona per l'11 de setembre. Hi exposaran un fum de moviments.

NettTV.cat en farà un seguiment especial dels diferents actes commemoratius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada