dijous, 10 de desembre del 2009

40. Acte de Reagrupament a Perpinyà




Reagrupament Independentista es presenta a Perpinyà el 11 de desembre. Hi assistiran tres membres de la junta directiva. L’associació va decidir constituir una vegueria a Catalunya Nord on hi destaca el periodista Teo Vidal de Vilaweb. Aquest fet ajuda a normalitzar les relacions entre el nord i el sud de Catalunya sovint segmentades per una frontera tant artificial com consolidada.

Tot plegat permet una reflexió interessant de com estan evolucionat les coses. Fins a principis dels anys noranta només una formació política es definia com a catalanista, Unitat Catalana. No existia cap partit del sud amb possibilitats d’implantar-se al nord. En pocs anys s’hi ha implantat Esquerra Republicana de Catalunya, Convergència Democràtica de Catalunya i Maulets. A més han aparegut grups com la Plataforma per la Dignitat o Catalunya Acció. Totes elles tenen implantació al nord i al sud. L’aparició de Reagrupament és una pedra menys en aquest mur que, fa 350 anys, espanyols i francesos van imposar-nos. I si estirem junts el mur caurà.

1 comentari:

  1. Adiu,
    la crònica de l'acte:

    Presentació a Catalunya Nord
    Aquest proppassat divendres (11/12/2009) Reagrupament (i en particular la seua Vegueria Catalunya Nord) havia convidat a venir a la seua presentació al Casal de Perpinyà.
    més de 25 nord-catalan(e)s van venir-hi malgrat el temps, omplint quasi la sala.
    Començant a les 18h35 amb la triple presentació pels 3 membres de la Junta nacional (Esther Ponsa i Bou, Roger Granados i Wehrle, i Teo Vidal i Sol).
    Primer desenvolupant alhora els temes i prioritats bàsiques: adhesions i candidatures electorals transversals obertes i independentistes; per una majoria de diputats de declarin des del parlament de la comunitat autònoma la Independència; punts concrets i condicions de regeneració política…
    i explicacions més personals sobre per què sem socis i a la junta de l’associació Reagrupament.

    Va continuar (19.05… 20.10) per un molt actiu i positiu diàleg amb els presents: Preguntes entre ells i els presentadors, i fins intercanvis directes entre assistents contestant-se uns a altres; sense cap incident evidentment.

    Els principals temes: Reagrupament i les eleccions d’octubre 2010 (Diputats catalans); exemples de què és la regeneració política per RCat?, la proposta d’uns partits d’aquí de demanar d’una regió nord-catalana dins del marc estatal francès, RCat pot servir de pont entre els catalanistes i partits catalanistes a Catalunya Nord?…
    més en el web: http://reagrupament.cat/catalunyanord/

    ResponElimina