divendres, 18 de desembre del 2009

51. Toros: el PSOE NO ha donat llibertat de vot



El parlament ha decidit iniciar la tramitació de l’ILP per l’abolició de les corrides de toros. Només iniciar el debat. Sobta, en primer lloc, que PSOE, PP i C’anos s’hagin oposat fins i tot a debatre l’ILP. Demanen que el poble participi i, quan ho fa, l’intenten vetar. En segon lloc és pornogràfic que el PSOE hagi exigit fer una votació secreta. Partitocràcia en estat pur. Per quin motiu els electors no podem saber què vota cada diputat?.


El pitjor, però, estava per arribar. El PSOE “oficialment” donava llibertat de vot sobre la seva pròpia esmena (?). Però qui ha sortit a defensar-la ha estat el més ferotge defensor de la mort amb tortura, un home que vomita sang quan parla. Sabem alguns dels diputats del PSOE que han votat a favor de no debatre l’ILP, entre ells Pérez i Montilla però CAP que hagi votat a favor de debatre-ho. Finalment els discursos dels 3 partits unionistes s’han centrat només en si les curses de braus són catalanes. Aquests són els que no volen debats identitaris?. Catalanes o japoneses són abominables. Com Gandhi va dir "La grandesa d'una nació i el seu progrés moral poden jutjar-se de la manera que els animals hi són tractats".


Anem als números: 67 sí, 59 no i 5 abstencions. Un resultat massa just. La meva teoria és que CiU sí ha donat llibertat de vot però el PSOE no. Els han enganyat. Per aquest motiu han demanat el vot secret. CiU i PSOE sumen 85 diputats. Només 34 d’ells han votat a favor de debatre l’ILP.  No és normal amb llibertat de vot. Cal felicitar, però, les mesurades intervencions de J. Rull (CiU) i de la plataforma Prou. Encara més les d'Iniciativa i ERC per la seva claredat.


De cara a la votació definitiva els “toreros” (que només han usat motius espanyolistes) sumen 64 vots. El PSOE no dona llibertat de vot. El seu adn organitzatiu no li ho permet. Només els hi cal 4 diputats de CiU per tombar la iniciativa. Serà una victòria del PSOE.
Des de la plataforma "Prou.cat" lluitarem per evitar-ho.
Avui hem guanyat...però només de moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada