dimecres, 27 de gener del 2010

93. Recull d'expressions nord-catalanes


El cantant i periodista Gérard Jacquet ha aconseguit amb “Le petit dico d’aquí” un èxit editorial a Catalunya Nord. L’any 2008 va publicar el primer volum del que es van vendre 12.000 exemplars a la Catalunya Nord. Donat aquest resultat l’abril de 2009 va publicar-se un segon volum.

No és una obra per a puristes de la llengua. Són dos llibres, el segon inclou un CD, sobre els girs dialectals del francès parlat a Catalunya Nord. Evidentment les expressions deriven del català i permeten veure fins a quin punt la nostra llengua ha fet forat davant un gegant com el francès. Aquest conjunt extens d’expressions catalanes incrustades en el francès són, també, la identitat catalana que perviu. Jacquet, amb 3 discs publicats, condueix una programa de a France Bleu Roussillon on sovint parla d’aquestes expressions que sonen pertot a Prats de Molló, al Conflent o a Cotllliure.
L’editor, com no, són les Edicions El Trabucaire. Pels que sou del nord es pot obtenir a gairebé totes les llibreries inclosa la FNAC de Perpinyà. Pels del sud és disponible a la llibreria Laie de Barcelona. El seu preu és de 20,00 €.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada