dijous, 28 de gener del 2010

94. Per què disminueix la nòmina enlloc de pujar?

El gener els salaris incorporen un augment. Enguany la sorpresa arriba quan es rep l’ingrés. De pujada res: disminució. Com pot ser?.

És la pujada d’impostos, injusta i indiscriminada, que ha fet el govern espanyol. Mentre les nòmines han augmentat un 0,8 % (per l’IPC), les retencions s’han incrementat de forma desproporcionada.
Què són les retencions?. La part de la nòmina que no arribem a cobrar mai. Se la queda l’estat a compte de la renda. Així quan arriba el moment de fer la renda no has de pagar...has anat pagant en còmodes venciments cada mes. Amb l’eliminació dels 400 € de deducció s’ha pujat el que paguem de renda a tots. Com menys cobra una persona l’augment és més notori: 400 sobre 1.000 és molt més que 400 sobre 4.000. Com menys cobres l’augment d’impostos ha estat més alt.
Els qui tenen finques llogades esperen també que els rebuts que cobrin augmentin. Aquest any disminueixen. Als pensionistes els hi passa el mateix. Als professionals que emeten factures també. Els qui tenen estalvis veuran com, tenint el mateix plaç fix els interessos que cobraran seran menys. Espanya passa el platet. I els catalans paguem. I de més, com sempre. Els preus a Catalunya han crescut un 1,2 % però les nòmines, en general, prenen com a referència l’IPC estatal: 0,8 %. Ens pugen els sous un 0,8 % però els preus reals han crescut un 1,2 %. En una Catalunya independent els sous pujarien l’IPC català que no és del de Cuenca.
I aquestes mesures les ha pres un govern d’esquerres que, paral•lelament ha baixat l’impost que paguen les societats del 25 % al 20 %. La diferència entre dretes i esquerres és cada cop més un fi bri de boira que molts ja no sabem distingir.

3 comentaris:

  1. I mentrestan els grans empresaris posant-se uns bonus desorbitats a costa del treball dels altres. Són uns malparits (amb perdó)!

    ResponElimina
  2. El més curiós és que al Regne Unit, a l'estat francès o a Alemanya...han baixat els impostos!.
    El preu d'estar administrats per Espanya és cada cop més alt.

    ResponElimina
  3. http://www.reagrupament.cat/novaweb/content/view/1591/1/

    ResponElimina