divendres, 5 de febrer del 2010

103. Cativistes

En Roger Mestre, un bon patriota, enviava ahir una invitació a un acte a Sant Andreu des de Cativistes. Una de les novetats de la campanya que recentment va presentar CiU, és la creació de la xarxa “Cativistes”. Enllà de l’encert del nom sembla una iniciativa interessant. Es tracta d’una d’aquestes xarxes socials tant de moda en els nostres dies on la gent no es parla quan es troba en persona i no calla davant el teclat. Té un format similar a xarxa independentista i una visualització senzilla i àgil. Un dels apartats més interessants és l’apartat d’agenda. En el cas de la web de CiU l’agenda no és gaire treballada i en canvi a Cativistes permet accedir a molta informació de manera ràpida. De moment els cativistes són uns 1.200.

Des del punt de vista independentista permet mesurar quin pes hi tenen els sobiranistes en aquesta xarxa mercès a les “campanyes”. Com és normal la més popular, amb 220 membres, és la de “Mas president”. Cal fer notar, també, que hi ha d’altres com “Per una convergència sobiranista de Catalunya” (30 membres) que reprodueix el logo de CDC amb l’estelada, “Per la independència de Catalunya” (14 membres) o una sobre la JNC (54 membres) amb el logo de l’organització de joves, l’estelada onejant.
La més important dins les independentistes, amb uns 60 membres, és “Volem un estat propi per a Catalunya”. Per proporcions, en un exercici gratuït, podem dir que si 220 persones volen Mas president uns 60 opten per la independència. Una quarta part. No serveix de res però demostra que una part de CiU és independentista. En aquest cas s’organitzen dins aquesta xarxa social. Potser, en un futur, s’organitzen dins la coalició, fins i tot podrien presentar un candidat propi a president. Una quarta part de CiU és molta gent. Ara callen, però en un futur, junt amb altres forces independentistes al parlament, poden ser decisius per tombar la truita. De moment es fan veure i cativistes és una bona plataforma.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada