dimarts, 9 de febrer del 2010

108. Als seus peus, senyor Zapatero

ERC i CiU s’han ofert a fer a un “pacte d’estat” amb el PSOE. Traduït al català: han iniciat una competició per veure qui pot recolzar a Zapatero ara que tothom li gira l’esquena. Encara més, s’han erigit com a salvadors de la pàtria. Per pàtria, entenen ells, Espanya. Ho fan, diuen, “per responsabilitat”.

No estranya la imatge del nacionalisme català com una colla d’aprofitats que venen la seva ideologia a les primeres de canvi. Que dues forces, que han estat incapaces d’entendre’s en cap projecte de país en 8 anys, ara es postulin per salvar l’estat espanyol és curiós. Que necessitin sempre el PSOE per arribar a un acord, és trist.
A cap independentista li interessa un Espanya forta. Cal que Espanya sigui feble com van aprofitar els actuals estats bàltics o Ucraïna per desfer-se de Rússia. Que uns pretesos nacionalistes s’ofereixin a ajudar al seu opressor és, com a mínim, sorprenent. En aquest sentit ha estat exemplar l’actitud de l’EAJ/PNV qui ha girat l’esquena al suposat pacte d’estat i també ha anunciat que no serà el “tonto útil” del PP. L’EAJ/PNV se sent “força decebut i bastant maltractat” pel PSOE i ara li torna els anys d’enganys. Suposem que CiU i ERC no han estat enganyats mai per Zapatero. O bé que la seva paciència és ilimitada.
CiU i ERC tenen majoria al parlament i podrien proclamar l’estat català. En canvi prefereixen practicar el seguidisme a Madrid. Caldria que entrés una força independentista al parlament, que no tingui com a guia participar en cap “pacte d’estat” espanyol, sinó treballar per pactar un estat català.
Aquesta seria la veritable responsabilitat per evitar la degradació actual d’una Catalunya esfonsada per Espanya. La resta és menjar-se la dignitat i posar-se al servei dels amos. De genolls.

4 comentaris:

  1. Un cop més, Esquerra i CiU competint per a veure qui es vén per menys preu per a després presentar el patètic pacte assolit com un gran triomf per al país. Quina pena!

    ResponElimina
  2. És exactament aìxò.
    La pena és tanta gent enganyada que creu que aquestes dues forces defensen altre cosa que els seus propis interessos partidistes.

    ResponElimina
  3. Hola, soy de la opnión que estos partidos y sus líderes hace tiempo que perdieron el "norte". Nosotros los catalanes hemos de pensar con otro "chip" porque el presente y el futuro de nosotros y de nuestros hijos está en juego. La palabra fácil es : emancipación. Honor1714

    ResponElimina
  4. Crec que tens tota la raó.
    Aquests partits ja no defensen interessos polítics (nacionals o socials) sinó que utilitzen aquestos pels seus propis interessos partidistes.
    I quan això passa un país, i més sense estat, simplement s'esfonsa.

    ResponElimina