diumenge, 7 de març del 2010

133. Acte d'estat a Sabadell, el camí

Dimecres l’independentisme català va aconseguir una fita. A Sabadell es va realitzar un acte realment unitari derivat clarament de la experiència de les consultes populars sobre la independència. Vilaweb ho va recollir de forma íntegra i també va fer un resum. A més es va projectar un curtmetratge de com podria ser una Catalunya independent.

Curtmetratge Acte d'Estat (Sabadell, 03/03/2010) from directe!cat on Vimeo.


L’Acte d’estat convocat per la campanya “I’m catalan, I love freedom” va aplegar 1.100 persones totes elles pagant entrada. Va valer la pena. No era important el nombre d’assistents però sí la procedència dels qui van intervenir.
Joel Joan representava la plataforma Sobirania i Progrés i aquest nou independentisme cívic aparegut fa uns pocs anys. Josep Guia l’independentisme històric del PSAN i la visió del País Valencià. Alfons López Tena el sector independentista de CDC, Oriol Junqueras a ERC, el principal partit independentista, Titot l’esquerra independentista de caràcter rupturista.  Joan Laporta l’esperança d’un veritable líder i Joan Carretero a Reagrupament, un moviment que amb menys d’un any ha demostrat ser un dels més actius i renovadors. Les seves intervencions foren brillants, sentides i coherents.
Destacaria el discurs de Titot amb un sentiment realment emotiu. El cantant va destacar, a grans trets, que rebutjaria la independència ara mateix: vol gaudir de cada moment que tenim la oportunitat de viure en aquest meravellós procés d’alliberar el nostre país.
Són moments magnífics i, ara, comencem a viure-hi plegats. Independentistes de totes les procedències. Només amb la unitat ho aconseguirem. L’acte de Sabadell és un bon inici. No és l’únic.

2 comentaris:

  1. És que e´s tan clar que només remant tots en la mateixa direcció ens en sortirem! A què esperen?

    ResponElimina
  2. Al menys estem vivint un canvi de tendència dins l'independentisme. Tot és començar.

    ResponElimina