divendres, 4 de juny del 2010

198. Allò que Turquia vol amagar amb la flota de Gaza

L'estat turc vol aparèixer com una víctima d’Israel. De fet el seu govern és aclamat per molts manifestants islàmics els darrers dies com a paladí de la llibertat. Dels seus ports i amb el seu ajut han sortit els operatius de la flota humanitària de Free Gaza. L’objectiu trencar l’injust bloqueig sobre Gaza i denunciar l’opressió israeliana sobre els palestins. Turquia, però, no hauria de donar lliçons a ningú.

El que ha fet el govern turc és una cortina de fum per amagar un nou pas en el seu genocidi contra els kurds. Des de mitjans de maig l’exèrcit turc ha aïllat una desena de muntanyes kurdes deportant-ne la població i llençant bombardeigs sobre Xekurke i Xirere. Es dona la circumstància que Iran bombardeja aquesta mateixa zona al mateix temps. Desenes de kurds han estat expulsats de les seves cases. Iran i Turquia, tant crítics amb Israel, fan exactament el mateix que critiquen. A més Iran ha executat a la forca 4 kurds una d’elles mestre d’escola.
No satisfet amb això soldats kurds han segrestat i assassinats nens kurds. Un grup de la guerrilla kurda ha respost assassinant a dos dels soldats implicats en aquestos segrestos. A més Turquia ha prohibit el principal partit kurd i el 17 de maig va condemnar a 1.666 anys de presó un periodista per suposada apologia dels kurds. Turquia critica, amb raó, el vergonyós mur en que Israel tanca els palestins. Però al mateix temps està construint un de similar entre les regions kurdes de Hakkari i Van. També critica el bloqueig sobre Gaza però l’extrem de l’estat kurd es sota un bloqueig similar. Finalment demana respecte pels manifestants pacifistes a Paletina però el 2004 i 2005 va tractar de manera similar a com ho fa Israel als pacifistes que s’oposaven a la seva ofensiva contra la guerrilla kurda. Aquelles campanyes d’escuts humans van acabar amb centenars de detinguts. Per cert, la tercera campanya d’escuts humans està preparada a Amed/Diyarbakir per fer front a l’ofensiva que l’exèrcit turc ha anunciat a finals de maig. Sovint, aquestes ofensives acaben amb incursions turques a territori d’Iraq. Molt de l’armament que acostuma a utilitzar l’exèrcit turc per atacar els kurds prové ...d’Israel. Tot plegat ha fet que la guerrilla kurda de les HPG anunciés la ruptura de la treva que mantenia des de feia 13 mesos. Una curiosa coincidència ha fet que la notícia coincidís amb el temps amb l’assalt a la flota de Gaza.

En resum, Turquia té força raó de queixar-se del tracte que rep d’Israel. Però es queixa amargament del que ella mateixa fa. Només cal veure les fotos de soldats turcs vantant-se d'haver decapitat guerrilers kurds.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada