dilluns, 5 de juliol del 2010

226. Què ha retallat el TC o els límits que ens posen els espanyols

Què ha retallat l’autoanomenat TC?.

El nou estatut d’autonomia de Catalunya, llei aprovada pel parlament i el senat espanyols, el parlament català i, en referèndum, pel poble català, no és legal. Tots es van equivocar. Fins i tot s’han equivocat els 4 membres del suposat tribunal que han dit que sí és constitucional. Tenen la raó els 6 individus que, en la seva major part, mai han trepitjat aquest país.
Per saber quin és l’abast de la mutilació, sense ser jurista, podem fer un resum ràpid de la voracitat depredadora d’aquests 6 espanyols que han decidit que ni som una nació ni tenim llengua pròpia ni tenim drets. Per ells som súbdits agenollats.

Catalunya no és una nació
- Catalunya no és una nació ni pot sentir-s’hi com diu el preàmbul.

La justícia a Catalunya és purament colonial i no pot tenir cap arrel al país
- No hi pot haver un Consell de Justícia de Catalunya que participi en les decisions de la justícia espanyola. Les atribucions del CJC queden buidades gairebé del tot i no pot designar cap càrrec.
- Arriba a prohibir que el president del TSJC es digui “president” del CJC.
- El CJC ni la Generalitat no poden convocar concursos per cobrir places. Les places les cobreixen des de Madrid.
Un apunt curiós: tot aquest apartat resta intacte en l'estatut andalús i ningú ho ha recorregut...

El català no pot ser d’ús preferent a Catalunya
- Anul•len el terme “preferent” en l’us de la llengua per part de les administracions i els mitjans públics. Això obre la porta a que TV3 i l’escola siguin bilingües o totalment en castellà.
- El TC determinarà fins on arriben els drets dels catalanoparlants en ser atesos en la seva llengua, a estudiar a la universitat o al seu ús per part de la Generalitat.

Catalunya no té dret a demanar la fi de la solidaritat (=espoli)
- S’anul•la la petició a fer un esforç fiscal similar per part de totes les comunitats autònomes per tal d’assolir uns nivells semblants en “educació, sanitat i altres serveis socials”. Segons el TC es pretenia posar límits a la “solidaritat autonòmica” és a dir a l’espoli de Catalunya per part d’Espanya. El text original demanava que Catalunya no arribés a l’extrem de perdre riquesa per càpita degut a la seva “solidaritat” en l’article 206.

Catalunya no té dret a... - organitzar-se territorialment: tota l’organització en vegueries queda en suspens.
- Decidir sobre la immigració que rep: no té competències en immigració
- Es retallen les competències exclusives i les compartides
- S’anul•len les consultes al poble sense el permís de Madrid
- Es retalla el paper del Síndic de Greuges tot creant una duplicitat estúpida amb el càrrec estatal
- Elimina el control de la Generalitat sobre els tributs dels ajuntaments
- Elimina les competències sobre les caixes d’estalvi
- Elimina el caràcter vinculant del consell de garanties estatutàries (on, per si de cas, PP i PSOE s’han procurat una clara majoria)

Cal recordar que, el text que ha estat condemnat ara, és el que procedeix d’un llarg procés on ja va ser retallat en tres fases al parlament de Catalunya, al pacte Zapatero/Mas, va passar pel “ribot” del parlament espanyol i després pel senat. Aquest text mutilat és el que ara ha estat esquarterat.
Qui continuï creient en el pacte constitucional, l’autonomia, l’encaix a Espanya o l’estat plurinacional o és boig o menteix. Com diu en V. Partal, CiU i PSOE ja no ens poden parlar com abans. Alguna cosa ha canviat. No hi ha cap futur a l’estat de les autonomies. A Madrid ens han manllevat la dignitat . Dissabte podem començar a recuperar-la.

2 comentaris:

  1. I això no és tot! Quan arribin les "interpretacions" és que el deixaran pitjor que el del 1979!

    ResponElimina
  2. Tens raó.
    Això és el primer plat i queden 6 recursos més.

    ResponElimina