dimecres, 14 de juliol del 2010

234. ERC i CiU voten contra la ILP sobre la independència

Els mateixos partits que dissabte marxaven sota el lema “Som una nació. Nosaltres decidim” han optat per rebutjar la Iniciativa Popular sobre la independència. La iniciativa havia estat aprovada per CiU, ICV i ERC el 8 de juny.

La IP proposava: “Perquè el Parlament porti a terme les iniciatives necessàries per fer efectiva la voluntat popular, està d'acord amb que la nació catalana es converteixi en un Estat de dret, independent, democràtic i social integrat a la Unió Europea?". Així el parlament podia iniciar els tràmits per fer una consulta popular. Era el “nosaltres decidim “.
Aprovada en primera instància per ells mateixos ara ICV i CiU s’han fet enrere argumentant que el consell de garanties, òrgan no vinculant, el considerava anticonstitucional. El consell és controlat per PP i PSOE mercès a una altra hàbil maniobra de CiU i ERC en les seves ermes disputes. ERC ha votat en contra de l’ILP en la votació en la que TOTS els grups parlamentaris han tombat, la ILP proposada com a “pla B”.
Per tot plegat, Alfons López Tena (CiU) i Uriel Bertran (ERC), cares visibles de les consultes independentistes, han presentat la dimissió com a consellers nacionals. Ha estat un gest de dignitat que la direcció d’ERC ha respost amb una baixesa notable reclamant a Bertran el seu escó. L’escó que va guanyar Bertran era per defensar la independència, no per regalar el govern al PSOE i votar contra la independència.

2 comentaris:

  1. Ara només falta que tots dos (principalment el López Tena) s'incorporin a una candidatura unitària independentista (amb el Laporta, a poder ser) i llavors sí que estic convençút que s'aconseguiria fer molt de forat.

    ResponElimina