divendres, 16 de juliol del 2010

236. L’unionisme espanyolista continua el seu procés de substitució al País Basc

El govern del PSOE, recolzat pel PP, a Euskadi continua amb una veritable obsessió per estrangular la identitat basca. Seguint les normes bàsiques d’un procés de substitució basada en la imposició. Des que és al govern basc, el PSOE gairebé no ha impulsat cap política social, en canvi continua una carrera al buit d’iniciatives ultra-nacionalistes espanyoles. Veiem les darreres:



- 1) En el marc del que anomenen “normalitat” hispano-espanyolista el govern basc ha començat els tràmits per endegar una programació sobre “corrides” de toros a la televisió pública basca.
- 2) El rei espanyol, l’italià de família francesa Juan Carlos de Borbon, no té per costum assistir a la Copa del rei de bàsket. Vaja, només havia anat una vegada. Amb fructuoses gestions el govern basc del PSOE va aconseguir que la final se celebrés a Bilbao i que el senyor Borbó hi assistís. Com altres iniciatives espanyolistes de Francisco “Patxi” López la jugada va sortir fatal: tota la grada xiulant el monarca, López amb cara de circumstàncies i el Barça humiliant l’espanyolíssim Reial Madrid com mai s’havia vist.
- 3) La policia basca es dedica des de fa alguns mesos a revisar si les banderes espanyoles, com imposa la llei colonial espanyola, són visibles als edificis oficials. El darrer cas ha estat a la diputació de Gipuzkoa. Farts, els partits de la majoria, han decidit posar-hi una placa que diu:”la bandera espanyola és un símbol imposat sota amenaça de sanció a la institució superior de Guipúscoa”.
- 4) En l’obsessió per arraconar el basc a l’ensenyament el PSOE i el PP van denunciar que els pares eren obligats a escolaritzar els fills en euskera. Amb plena llibertat d’elecció s’han trobat que només 300 famílies, un 4 %, han escollit el model A. Aquest model genera analfabets en llengua basca doncs només s’ensenya en castellà.
- 5) En la mateixa línia el govern del PSOE ha anunciat que prepara una reforma del sistema educatiu per tal de tornar a reduir les hores de basc i potenciar les de castellà i anglès. Obsessió?.
- 6) La darrera croada és contra el currículum educatiu basc. El PSOE ha impulsat la seva modificació per “restringir” l’ús del terme Euskal Herria. Quan el Partit Nacionalista Basc va preguntar si el restringien perquè era un concepte fals, la consellera socialista va respondre: “Euskal Herria és per a nosaltres quelcom que existeix, el territori de l’euskera a ambdos costats dels Pirineus (...) això és una profunda convicció arrelada al socialisme basc des de temps immemorials”. El PNV va respondre que llavors no veia motiu per “restringir” l’ús del terme. La consellera socialista sí: el motiu és la “intensa càrrega ideològica” del terme Euskal Herria. Definitivament aquesta gent s’han begut l’enteniment.
-7) I finalment a principis d'aquest mes el govern del PSOE-PP al País Basc ha decidit imposar, en contra de la resta de partits, que l'equip Euskaltel de ciclisme dugui a tots els seus vehicles el lema, no-nacionalista, "España/Spain". Casualment aquest cost extra coincideix amb una reducció del 20 % del govern a l'equip ciclista. 

Quan algú es dedica a perseguir mots, imposar banderes o fer de lacai de reis simplement oblida que som al segle XXI. Llavors succeeix el que ha de succeir: un 70 % de la població vol foragitar-lo del govern. Esperem a veure a qui ilegalitzaran ara per a poder gaudir d’un poder en contra de la clara voluntat popular.

3 comentaris:

  1. Qualsevol cosa provaran d'inventar-se. El PSOE ha començat amb el PP una cursa per a veure qui és més espanyolista dels dos. En veurem de ben grosses!

    ResponElimina
  2. A Euskadi, la cursa, la fan plegats. De relleus.
    I ací, si poguesin, també ho faríen. Però no sumen. Només ERC ha fet possible que aquesta gent siguin al govern. Els resultats són a la vista.

    ResponElimina
  3. http://territorials.reagrupament.cat/bcn-santmarti/2010/06/28/l%e2%80%99unionisme-espanyolista-continua-el-seu-proces-de-substitucio-al-pais-basc/

    http://www.radiocatalunya.ca/noticia/21889/

    ResponElimina