dimecres, 21 de juliol del 2010

238. Sis avis espanyols han decidit, als toros, que Catalunya no és una nació


Qui són sis jubilats espanyols per decidir si Catalunya és una nació?. El suposat tribunal, format bàsicament per castellans ha de decidir si els catalans som una nació. El tribunal està deslegitimitat fins i tot a ulls dels espanyols per opinar sobre el que Catalunya ha decidit. Els seus membres tenen els càrrecs caducats i han estat recusats mútuament. De fet dos dels membres han estat eliminats de forma artificial per provocar un resultat com aquest.
Uns personatges que van als toros amb un pur a la mà no haurien de tenir el poder per decidir que Catalunya no és una nació, que la bandera catalana no és una bandera i que la nostra llengua és inferior a la castellana entre altres coses. Només des d’un cert odi visceral a la catalanitat poden negar aquestes evidències. No hi ha cap argument jurídic internacional per determinar cap dels tres punts.

La culpa, però, no és d’ells que són simples instruments. La responsabilitat màxima és dels qui ens han dut a aquesta situació. Els qui ara es lamenten van optar per negociar amb qui no vol negociar. Avui els autonomistes, CiU i PSOE, són els màxims responsables del que ha passat.  Les seves trifulques i mentides als parlaments català i espanyol fan vergonya aliena. Catalunya és avui menys catalana. Ho han decidit sis entranyables avis de Madrid mentre veien com es desagnava un toro a Sevilla. El president de Catalunya ens ordena que ho acatem. Aviat podrem fer-lo fora.

2 comentaris:

  1. El paper dels dos partits parlamentaris amb més suport ara mateix és penós. Però bé: és el seu negoci: que els coses no canviïn per a seguir-se repartint el pastís.

    ResponElimina
  2. Espanya els financia i es comporten, sovint, com gossos que no volen mossegar la mà que els dona el menjar. Massa polític professional.

    ResponElimina