diumenge, 12 de setembre del 2010

281. Diada de massa sigles

Diada de sigles. Diada on ningú va guanyar. Hi havia tothom però no n’hi havia ningú. ERC, Solidaritat, EIB, CAJEI, CUP, Endavant (OSAN), Maulets, Reagrupament, PDD, Sobirania i Progrés, Sobirania i Justícia, Unitat Nacional Catalana, Revolta Global, PSAN... L'any passat 14.000 persones segons la guàrdia urbana i 30.000 pels organitzadors. Aquest 9.000 per la policia i els mateixos 30.000 per l'organització.
De primer hi mancava l’estelada que sempre ha estat al braç del monument a Rafael de Casanova. Cada vigília de la diada Estat Català es preocupaven de penjar-la. Aquest any el tripartit s’ha ocupat de segrestar literalment el monument i enviar el mercenari de torn a treure-hi l’estelada, la bandera que Casanova hagués enlairat aquell onze de setembre de 1714. Per primera vegada, en democràcia, Casanova no duia l’estelada com ha volgut el PP, el qui de debò mana aquí. Als peus del monument hi han desfilat milers d’estelades retent un homenatge popular que no poden prohibir. Entre ells, un 10 per la gent de l’Hèrcules d’Alacant ovacionats, cap a la una, amb crits de visca els Països Catalans. Foto adjunta.
En segon lloc la gentada allunyada de sigles, omplint la 9ª festa de les entitats, el dinar d’Òmnium (organització impecable) i tot allò on les sigles queden en segon lloc. Un avís a navegants: els qui van amb la sigla per endavant es trobaran amb una sorpresa. El poble català no vol sigles, vol una proposta seriosa i oberta a tothom. A tothom. L’independentisme català no es pot reduir a una sigla i el 28N cap d’ells, separats, el representaran del tot. Qui vulgui prioritzar qüestions colaterals a la idea de la independència mai serà pal de paller. El poble, el nostre, continua caminant. Ho va demostrar ahir, sense sigles, a Manresa, a Berga o a Vic. Molts no ho entenen així. I per això, sovint, no avancem. Ningú, fins ara, ha estat capaç de traduir políticament l’energia del nostre poble. I ahir ho van deixar patent. Separats som vulnerables. Units som invencibles.

2 comentaris:

  1. Just quan més sigles independentistes hi ha, pitjors perpectives electorals hi ha per l'independentisme. Et recomano aquest article al respecte, és molt bo:
    http://www.deumil.cat/bloc/2010/09/11/canela/confiances-i-desconfiances/

    ResponElimina
  2. Les perspectives són dolentes comparant-les amb l'etapa de creixement d'ERC de la darrera dècada. Comparant-les historicament no. Cal pensarf que fins 1992 no hi havia cap diputat independentista. Llegeixo l'article.

    ResponElimina