dimarts, 21 de setembre del 2010

288. Sea Shepherd saboteja les matances de cetacis a les Fèroe

Les Illes Fèroe són un protectorat danès. Cada any, des de temps immemorials, alguns dels seus habitants fan que el mar es torni vermell. Surten a navegar i acorralen petites balenes i altres cetacis a la costa. Les rodegen en semicercle a badies i allà practiquen el que anomenen la grindaráp o la “grind”. L’espècie més afectada per la matança són les petites balenes mig dofí conegudes com “cap d’olla negra”. Cada any són assassinades un miler. Les imatges són dantesques.


No es comercialitzen. És una diversió popular matar a ganivetades o cops de pal aquests animals pacífics. Des de l’any 2008 les autoritats sanitàries de les illes han recomanat que no es consumeixi la seva carn donat l’alt nivell de toxines que conté. Els motius de supervivència dels partidaris de la grind han quedat ara reduïts a matar per matar.

Aquest any Sea Shepherd ha posat més problemes als partidaris de la matança. Tot i que aquests actuen per evitar ser filmats un escamot es va assabentar de la cacera i l’ha filmada. L’argument que la matança és ràpida i sense dolor queda desmentit en veure’s, per exemple, nounats separats a cops de pal la seva mare mentre els assassinen. A part d’això Sea Shepherd ha enviat senyals acústics des del vaixell “Azzurro Golfo” per avisar els cetacis. L’acció ha quedat al descobert fa només uns dies doncs es feia de manera oculta. La premsa illenca va alertar que grups de cetacis havien fugit pels avisos quan anaven a ser brutalment assassinades.


1 comentari: