dijous, 14 d’octubre del 2010

311. Bones i males (PSOE) notícies pel basc a l’estat francès

El govern autonòmic basc, del PSOE, ha decidit reduir de forma notable les ajudes a la llengua basca al País Basc Nord (Iparralde). La decisió ha estat aplaudida des del PP que recolza, externament, el govern. Per a UPD, amb un sol escó, encara fan curt i caldria eliminar completament aquestes ajudes. La quantitat destinada a Seaska, la federació d’ikastoles (escoles de immersió en basc) passarà de 1,1 milions a 400.000 euros “si hi queda romanent”. Per tant la retallada podria ser major.



No tot són, però males notícies. Una ciutadana basca, Claire Haran, de Baiona ha donat per a Seaska un gran edifici emblemàtic al centre de la ciutat. Conegut com “hotel dels bascos” representarà un pulmó per a l’entitat que fa una immensa feina per la llengua. De fet el basc és una de les llengües “regionals” amb més pes dins l’ensenyament de l’estat francès envejada per l’occità o el bretó.

2 comentaris:

  1. El que estan fent el PSOE a Euskadi és un clar reflex del que perpetrarien aquí els socialistes catalans si tinguessin prou força com per governar en solitari o amb el PP. Per sort, aquest escenari és ara mateix altament improbable.

    ResponElimina
  2. Exacte el PSOE no ha fet tot el què ha volgut aquí (per això se'ls hi ha escindit l'ala dura de C'anos i UPiD) però a Euskadi tenenvia lliure. I no s'estan de res!.

    ResponElimina