dilluns, 18 d’octubre del 2010

315. Resultat de l’enquesta “Rcat i SI aniran junts a les eleccions?”

L’enquesta que s’ha fet en aquest blog sota la pregunta “Creus que Reagrupament i Solidaritat aniran junts a les eleccions?” ha quedat tancada per raons òbvies: el 15 d’octubre va finir el plaç per presentar les coalicions. Malgrat els esforços fets, la resposta és no. Durant totes les setmanes de l’enquesta va anar guanyant l’opció del sí. La setmana passada la situació va fer un tomb i es va imposar el no. Les opinions dels dirigents de les dues forces no deixaven gaire espai.
Consumada la no coalició només queda l’esperança que alguna de les dues forces es retiri en favor de l’altra almenys a fora de Barcelona. Això, però, demana un esforç de generositat que la majoria d’humans no ens podem permetre. Ara només cal esperar que s’imposi la cordialitat entre els dos tot i els articles, els comentaris saturadors d’alguns reagrupats per internet no donen gaire motius a l’esperança. Rcat és la força més petita i menys mediàtica i és, fins a cert punt, raonable que sigui qui més rondini. Ara, però, hauria de saber qui és l’adversari.
Reagrupament vol tirar endavant sol, malgrat haver-se compromès a anar amb Laporta. Hi té tot el dret. Solidaritat ha sabut integrar grups menors però no ha posat les condicions per fer-ho amb Rcat. La responsabilitat és dels dos. Ara bé, és evident que les direccions d’ambdues formacions no es trobaven còmodes treballant en comú. Fer-ho per separat potser els afeblirà electoralment però és possible que els dinamitzi molt més internament.
En política 2+2 no són 4. En tenim molts exemples. La recent coalició a les estatals entre IU, PSM, ERC, Entesa i UM va obtenir 25.000 vots el 2008. Quatre anys abans n’havia obtingut 50.000 per separat. Al País Valencià IU i Bloc van obtenir 195.000 vots el 2007 junts i 267.000 quatre anys abans per separat. Si les direccions de Rcat i SI no tenen el mateix perfil potser els seus votants tampoc.
A l’enquesta han votat 78 persones. Un 53 % creia que no anirien junts a les eleccions, un 40 % creia que sí i un 7 % no li importava gens. Un molt, molt, sincer agraïment a tots i totes les que heu participat a la consulta.

3 comentaris:

  1. Vista l'actitud que està prenent el Carretero contra el Laporta, a RCat estan del tot desesperats. Saben de els seves quasi nul·les opcions i s'agafen a tot. Què trist!

    ResponElimina
  2. Espero que després de les eleccions tothom aprengui alguna lliçó que, com sempre, haurem de donar els electors.

    ResponElimina
  3. Albert: Carretero possiblement es va equivocar precisament per que no pot construir Rcat atacant SI. De tota manera Rcat està actuant força bé però té un grup d'associats que es dediquen el 100 % dels seus esforços, per internet, a atacar SI. I aquests s'estan carregant el projecte.
    P. Senglar: La nit del 28 els 2 diran que els seus resultats són prou bons per ser la 1ª vegada que es presentaven.

    ResponElimina