dissabte, 13 de novembre del 2010

341. La feina de CDC amb els nous catalans

Aquesta setmana s'ha anunciat l'alta d'uns 60 militants de CDC. Allò que els uneix és que s'han afiliat al partit nacionalista de la mà de la sectorial d'immigració. Aquesta és encapçalada per Àngel Colom i Èric Bertrán. Ja el setembre van convocar un acte, al Fossar de les Moreres, amb centenars d'immigrants que van recolzar Convergència. Fer proselitisme del nacionalisme català entre persones nouvingudes sempre és difícil i per això la tasca que realitza aquesta sectorial té doble mèrit. Ells utilitzen els termes de “nous catalans” reprenent la fórmula de Paco Candel. A poblacions com Sant Feliu de Codines, per exemple, gent de CDC participa a les festes de la comunitat pakistanesa que, en aquell cas concret, és de religió cristiana. Evidentment darrera de tota aquesta feina, no sempre agraïda, hi ha un interès partidista però no es pot negar que també hi ha una feina molt important que beneficia Catalunya en el seu conjunt. I és d'agrair.

3 comentaris:

  1. Sempre he admirat la feina de CDC dins el sector immigrant; és veritat, hi ha una finalitat electoralista però també un treball molt bo a l'hora de mostrar la realitat del país al qual han decidit d'establir-s'hi.

    ResponElimina
  2. L'Àngel Colom i l'Èric Bertran estan fent una gran feina en aquest marc. Fins ara, eren els socialistes qui tenien aquest panorama del tot dominat a cop de subvenció. Aquí CDC ha sabut reaccionar a temps a atreure cap al sobiranisme a força gent.

    ResponElimina
  3. P.Senglar: total coincidència.
    Albert: Cert els hi han tret la "joguina" al PSOE.

    ResponElimina