dissabte, 20 de novembre del 2010

348. Suede visita les capitals europees ...i Barcelona

Suede fou un dels grups més importants dels anys noranta a Europa. Emmarcats primer en l’anomenat brit pop van derivar cap al rock alternatiu amb elements propis com el glamour o l’androgínia. Brett Anderson va donar que parlar al dir que era un bisexual que no havia tingut relacions homosexuals i les portades dels seus àlbums jugaven a l’ambigüitat. Van editar cinc àlbums (més un sisè de cares B molt reconegut) amb una guitarra potent, percussió vibrant i tocs de teclats. La seva elegància contrastava emb el grunge de Nirvana que triomfava en aquella època. Van fer himnes com “So young”, “New generation”, “Trash” o “Saturday night” i cançons sensibles com “Black or blue”, la impressionant “The asphalt world” o “The power”.

Els primers àlbums tenien un toc obscur que es va aclarir al final amb “Head music” (2000) i “A new morning”. Esgotats (el teclista va abandonar per fatiga crònica) van dissoldre’s. Anderson va col•laborar amb l’antic guitarra del grup, Bernard Butler, amb qui s’havia barallat durament, en un solitari disc de “The tears” i després ha editat 3 àlbums en solitari molt notables.
Després d’una dècada de silenci han decidit fer una gira per les principals capitals europees: Londres, París, Estocolm, Berlin, Brusel•les i Barcelona. Es dona la circumstància que Barcelona és la única ciutat que visitaran que no és capital d’estat…de moment. Actuen a Razzmatazz (que es nega a tenir versió en català del seu web) el 26 de novembre amb un preu de 30 €. Les entrades són esgotades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada