dilluns, 2 de maig del 2011

461. Tota una fita: 200 números de ‘L’Accent’

Aquesta Diada de Sant Jordi ‘L’Accent’ ha publicat el seu número 200. La fita és especialment remarcable si tenim en compte que és una publicació auto finançada, no partidista i que es reparteix de franc. Cada 15 dies ‘L’Accent’ aporta una visió pròpia de l’independentisme rupturista on hi tenen veu persones sense filiació política o procedents de diversos moviments polítics com ara Maulets, CAJEI, Endavant (OSAN), CGT, CUP o MDT. També hi tenen pes els moviments socials i culturals. Precisament la publicació equilibra els aspectes d’actualitat política amb la social, econòmica o cultural.
Mai abans l’independentisme català havia consolidat una publicació pròpia amb tanta qualitat i longevitat. Si bé és cert que els mitjans digitals permeten amb un cost baix mantenir una presència comunicativa és evident que la presència independentista en l’espai de publicacions de paper o ràdio és avui dia ridícula. ‘L’Accent’ hi posa remei amb una fòrmula clarament independentista, d’esquerra rupturista i molt interés en la territorialitat. Això vol dir que l’àmbit informatiu són sempre els Països Catalans i, amb èxit, recull l’actualitat en cada territori sense abandonar una visió global. Fa goig llegir ‘L’Accent’ en aquest sentit lluny del reduccionisme autonòmic de la premsa clàssica per no parlar dels mitjans que tenen un referent estatal francès o espanyol.
‘L’Accent’ va aparéixer l’any 2002 però té una regularitat quinzenal des de gener de 2003, ha passat de 8 a 16 planes, ha afegit color i arriba ja als 4.000 exemplars. Per recolzar-lo hom pot subscruire’s per 60 €/any a C/ Maldonado, 46 baixos 46001 de València o a C/ Tordera, 34 baixos 08012 de Barcelona o l’accent.cat@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada