dimarts, 31 de maig del 2011

478. Espai democràcia, tot un encert de SI

Després del seriós correctiu rebut per Solidaritat a les eleccions locals, en especial a Barcelona o Girona i les principals ciutats de Catalunya, la formació torna a l’espai d’on mai hauria d’haver sortit: la feina al Parlament. I en aquest camp continua essent la formació que està fent les coses més innovadores. La darrera és un compromís electoral: l’Espai democràcia.
Es tracta d’un sistema informàtic, amb claus d’usuari on la militància de SI podrà decidir en les qüestions més importants. És un dret per adherits/des però no simpatitzants/es. Com que no es pot ser adherit a la formació i a un altre partit els resultats recolliran el que pensa la majoria de les persones més implicades en el projecte. Tot un encert.
La primera consulta, amb un informe per orientar-se, serà sobre la supressió, o no de l’impost de successions. De moment més de la meitat han votat per mantenir-lo. A més a l’Espai es poden enviar opinions. Ara caldrà aclarir si, per exemple, un 35 % vota a favor de suprimir-lo i un 65 % en contra els vots dels diputats, com s’havia comentat seran 2 a favor de l’impost i 1 en contra. Sigui com sigui cal felicitar SI per aquesta iniciativa que la posa al capdavant de les forces “democràtiques” d’aquest país. Precisament la nova Assemblea Nacional Catalana estudia implantar el mateix model entre els futurs activistes.

4 comentaris:

  1. Una gran idea, potser és el futur de la política i això animi a molts indignats a participar-hi.

    ResponElimina
  2. També m'ha agradat molt a mi el tema de poder decidir, i tinc el mateix dubte, si les votacion seran representatives de la transversaltiat del projecte o tots votaran la opció guanyadora. Sigui a, o sigui b, estic molt dacord en fer participar més les bases dels partits. Estic segur que moltes coses canviarien a CyU i Esquerra...

    ResponElimina
  3. Ricard: Hauria de ser "el futur de la política". Curiosament, però, la premsa amaga una iniciativa tant lloable.

    Eduard: Ja s'ha aclarit. Els diputats votaran en bloc el que la majoria decideixi. No és del tot just però sí raonable. Un terç de la militància ha votat que vol suprimir l'impost però no serà representada. Possiblement és demanar massa tant aviat. I tens raó que les bases han de participar més.

    a2b.cat: Però haurà valgut la pena esperar. A veure si l'exemple és seguit a tots els partits.

    ResponElimina