dilluns, 10 d’octubre del 2011

519. A Andalusia i Extremadura molta gent no treballa...però cobra

A les zones rurals d’Andalusia i Extremadura molta gent no treballa. Una part de la població viu de l’anomenat PER (Pla d’Ocupació Rural). Solidaritat entre “regions”?. No, espoliació d’una nació per a que una altra visqui sense treballar.
El sistema funciona a la perfecció. Cada “jornalero” ha de fer veure que ha treballat només 35 jorns al camp. Aquestes “peonadas” amb el segell agrari són suficients per cobrar cada mes 420 €. Durant mig any si ets menor de 45. Si ets major l’ajuda és per tot l’any. Com 35 jorns eren molts el govern del PSOE les ha reduït a 20 l’any 2010. Treballant 20 dies cobren 6 mesos!. Es dona la circumstància que a Huelva o Almeria hi ha un excés de feina al camp. A ningú, però, se li acut que els beneficiaris del PER vagin a fer-la. Cobren per no treballar i es contracta treballadors immigrants per fer la feina que els andalusos no volen fer.
Com va denunciar un reportatge de TVE, poc sospitosa de independentisme, el 80 % d’alguns pobles cobra el PER, no trepitja mai el camp i, a més, treballa en negre. No aporten res a la seguretat social ni a la hisenda estatal, però sí tenen serveis mèdics i pensions. Cobren i no paguen. El frau és totalment organitzat: l’empresari agrari cobra 11 € per cada dia que certifica falsament que un individu ha treballat al camp. Segons CCOO hi ha 200.000 persones implicades en aquest immens frau anomenat PER.
El govern espanyol enlloc de combatre el frau l’ha ampliat. Ha creat el PROFEA un pla que substitueix els 35 jorns de treball al camp per 35 dies fent, o simulant fer, obres públiques pels ajuntaments. Això sí, els seus vots decideixen els membres del tribunal constitucional i del suprem. I és aquesta gent que decideix que Catalunya no és una nació, que el català no pot tenir cap preferència, que les seleccions nacionals catalanes són inviables o que la immersió no és legal. I que el concert econòmic és impossible.


3 comentaris:

  1. I això no ens ho podríem implantar els catalans? Que treballant un mes (21 dies laborables) ens paguessin mig any (o un any sencer), a mi no em sembla gens malament... ara només ens cal trobar algú disposat a treballar per nosaltres que es deixi robar els calers i prou ruc com per mantenir-nos sense queixar-se.

    Se'ns pixen a la boca...

    ResponElimina
  2. Fins i tot gent no independentista que viu a Catalunya i amb familiars per aquelles contrades troben vergonyós aquest fet. La caverna, com tu dius reconeixerà aquest frau però atacarà tot el que vingui des de Catalunya, mira't això http://www.libremercado.com/2011-10-10/manuel-llamas-hipocresia-nacionalista-61385/

    ResponElimina
  3. 1) Surfzone: No crec que al poble català li agradés que el mantinguin. Ara, en la darrera frase tens tota la raó...i fem veure que plou.
    2) Ricard: Moltes gràcies per l'enllaç, realment interessant. De tota manera ens sorpren que un espanyol denunciï aquest frau quan la sorpresa hauria de ser que el justifiqués.

    ResponElimina