dilluns, 20 de maig del 2013

589. El Parlament de Sonora (Mèxic) també aboleix les "corridas de toros"


El Parlament de Sonora (Mèxic) va prohibir les curses de braus mitjançant la Ley de Protección a los Animales aprovada el 2 de Maig de 2.013. Sonora esdevé el primer Estat de la República Mexicana que prohibeix les corridas de toros o, com s'anomenen allà, la fiesta brava. La proposta va rebre el suport de 18.200 signatures segons el diputat verd que la presentar.
L'última corrida de toros a Sonora fou l'abril del 2012 enmig de nombroses protestes. Aquesta decisió de Sonora contrasta amb la postura espanyola on 130.000.000 € d'ajudes de l'Unió Europea s'han acabat invertint en una plaça de braus i hi ha una clara voluntat del  de tornar a imposar el salvatge espectàcle  malgrat ser abolit el 28 de Juliol de 2010. La CNN informa erròniament que "El juliol de 2010, Catalunya es va convertir en la primera región d'Espanya en prohibir les corrides de toros". En realitat fou Canàriess la primera en fer-ho el 1991.
La llei de Sonora segueix la línia de l’abolició de les curses de braus a Catalunya o de l’acord de govern als Països Baixos. Segueix les abolicions de Panamà, Nicaragua, Bogotà, Perú o Donostia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada