dissabte, 7 de juny del 2014

624. Paul Maskey, diputat del Sinn Féin, a Barcelona







Ahir Paul Maskey va participar en la presentació, a Barcelona, del llibre ‘La causa obrera es la causa de Irlanda. La causa de Irlanda es la causa obrera’ selecció de textos de James Connolly. Al finalitzar l'acte Maskey es va solidaritzar amb el mestre mallorquín Jaume Sastre que du des del 8 de maig en vaga de fam. El moviment Help Catalonia ha impulsat la campanya internacional #HungerStrikeForCatalan que ha aconseguit cridar l'atenció sobre la protesta a la premsa italiana, kurda, bretona i corsa amb persones i personalitats fotografiant-se amb un cartell a favor de Sastre.
La traducció de textos de Connolly pretén presentar l'obra del revolucionari irlandès, així como mostrar la seva vigència. De fet Maskey va mostrar amb exemples l'actualitat del pensament de Connolly. L'editorial Txalaparta ha publicat aquest volum. 
En l'acte també hi va prendre part el diputat autonòmic de la Candidatura d’Unitat Popular-Alternativa d’Esquerres (CUP-AE), David Fernàndez. Maskey és diputat a Westminster però no actua al parlament britànica car no hi reconeix la seva legitimitat.

Maskey va expusas la vida de Connolly, al que va definir como el seu "heroi". A preguntes dels assistentes el diputado va afirmar, per exemple, que el Sinn Féin defensava els matrimonis del mateix sexe presentant mocions en ajuntamients cada sis mesos (el mínim legal permès). També va afirmar que el SF era actiu en la defensa dels avortaments pel que l'Església catòlica, molt influent a l'illa, havia cridat a no votar la seva formació. 
Maskey va afimar que la seva prioritat en l'acció política era que totes les persones a Irlanda fossin el màxim d'iguals possibles en especial pel que fa a drets socials i econòmica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada